Her finder du alt, du har brug for, når du skal sætte tapet op. Det kræver ikke ret meget udstyr, men til gengæld er det vigtigt, at det udstyr, du har, er det rigtige.
 

Når du skal sætte nyt tapet op

Vi har to forskellige typer klister, som du skal bruge til to forskellige typer tapet. Til papirtapet skal du bruge den almindelige Wallfix tapetklister, men til smart-paper tapeter skal du bruge Wallfix non-woven tapetklister, som skal smøres direkte på væggen. Du kan se under hver enkelt tapet, om det er et papirtapet eller et smart-paper tapet, som også kaldes vlies, non-woven eller smartpaper, men du er også altid velkommen til at ringe til os på 3138 3200, hvis du er i tvivl.
 
Når du bruger tapetklister, skal du også bruge en klisterkost, så du får fordelt klisteren godt og jævnt. Efter du har sat tapetet op, skal du bruge en tynd tapetbørste til at få alle luftboblerne ud, så du står tilbage med en flot, glat overflade. Er det de såkaldte smart-paper tapeter eller Vlies og non-woven tapeter, du skal sætte op. Kan du med fordel bruge en lille malerrulle til at rulle klisteren op på væggen med. Det gør arbejdet meget lettere og hurtigere.
 
Når du skal finpudse dit projekt, skal du bruge en tapetlineal og en tapetbørste, som hjælper med at give tapetet en flot finish. Tapetlinealen har en stålkant, som du trykker ind mod kanter og hjørner, så du kan skære efter den og få et flot, lige snit.
 

Når tapetet skal tages ned igen

Smart-paper tapet er ofte spaltbart, så du bare skal trække det yderste lag af tapetet af, når du skal tage det ned. Hvis du har gammeldags papirtapet på væggen, kræver det dog lidt mere at få det af. Du skal først og fremmest have en tapetopbløder, som du blander med vand og smører på tapetet, så det bliver opløst. Hvis der er malet oven på tapetet, eller det er meget genstridigt, skal du bruge en pindsvinevalse, før du smører tapetopbløderen på. 
En pindsvinevalse kaldes også en tapetridser og er en slags malerulle med små pigge, som laver huller over alt i tapetet. Det gør, at tapetopbløderen bedre kan trænge ind og blødgøre tapetet. Når tapetet er til at arbejde med, skraber du det ned med en tapetstripper. En tapetstripper er et stykke værktøj, med et skarpt knivblad for enden, som man bruger til at skrabe tapetet ned af væggen med. Knivbladet kan skiftes ud, når det bliver slidt.
 

Sorter
Pris

Tilbehør

Her finder du alt det værktøj og tapetklister, som du kunne få brug for, ved opsætning af tapet eller nedtagning af gammelt tapet.