Her på siden finder du hele vores udvalg af glasfilt og glasvæv. Glasfilt og glasvæv er meget nemme måder at beklæde din væg på, og de giver en lækker overflade, som du nemt kan male bagefter.
 

Hvad er forskellen på glasfilt og glasvæv?

Mange er i tvivl om, om de skal bruge glasfilt eller glasvæv, når de istandsætter. Det kan være svært at kende forskel på de to produkter, men de har alligevel meget forskellige kvaliteter.
Glasfilt er tyndere end glasvæv, og helt glat, og det giver derfor en meget fin, glat og ensartet overflade. Til gengæld kan du ikke skjule ujævnheder med glasfilt, så du skal sørge for, at underlaget er godt, før du sætter glasfilt op. Man skal som oftest fuldspartle væggen 1-2 gange ekstra med sandspartel, inden man kan sætte glasfilt op.
Glasvæv er tykkere og har en grovere rude-struktur end filt, men det er til gengæld rigtig godt til at sløre ujævnheder på væggen. Samtidig er glasvæv meget stærkt og fungerer godt som armering af væggen.

En væg med glasfilt på, kan man altid sætte en tapet op på, hvis man engang får lyst til det. Det er lidt sværere med en glasvæv, da der jo er struktur i glasvæven, som måske vil kunne ses igennem væven.
 
Om du skal vælge glasfilt eller glasvæv afhænger helt af dine behov, men vi står altid klar til at hjælpe dig, hvis du er i tvivl. Bare ring til os på 31 38 32 00, så guider vi dig til det bedste valg.
 

Grundet eller ugrundet væv og filt

Du kan vælge mellem ugrundet eller grundet glasvæv og glasfilt (også kaldet formalet væv og filt). Grundet væv og filt er lidt dyrere end de ugrundede udgaver, men til gengæld slipper du for at grunde med vævfylder efter opsætningen. Dermed sparer du både tid og penge.
Hvis du køber ugrundet glasvæv og glasfilt, er det vigtigt, at du husker at grunde det, inden du maler med almindelig maling.
 

Når du sætter filt eller væv op

Uanset hvilken type væv eller filt, du vælger, skal du sørge for at grunde væggen, før du sætter væv eller filt op, på en sugende væg som eks. en nyspartlet væg elelr en nypudset/filtset væg. Det mætter underlaget, så det ikke suger al limen, når du smører den på. Du grunder væggen med microdispers (blå vand) som enten rulles på eller sprøjtes på med en havesprøjte eller alm. malersprøjte.
 
Hvis du sætter en mønstret miljøvæv op, er det en god idé at starte i et hjørne, så mønstret bliver ens på hele væggen. Du skal tænke på det ligesom når du sætter tapet op: sørg for, at mønstret passer sammen fra bane til bane, og vær opmærksom på samlinger, hjørner og lignende, som skaber problemer med mønstret. Hvis mønstret ikke passer sammen, når du når til det sidste hjørne, så forsøg at gøre det sådan, at du slutter i det mindst synlige hjørne.

Sorter
Pris

Glasfilt & væv

Her finder du et udvalg af glasfilt og glasvæv i super god kvalitet, til gode billige priser og hurtig levering.